Varför man ska träna utomhus (och skippa gymmet)

Såhär vackert var det när jag var ute och tränade i solnedgången härom kvällen här på Malta. Så himla fantastiskt! Jag använde mig såklart av Sport Without Limits som jag tycker ni borde kika på! Men, men…

Vi kan väl alla hålla med om att det under vintern (i alla full i norra Europa) kan vara rätt kallt att träna utomhus. Hur som helst finns det ett gäng fördelar att träna ute som faktiskt kan vara värda att frysa för. Och nu när det börjar bli varmare i luften så finns det faktiskt inga ursäkter kvar.

Så varför borde vi skippa gymmet och använda oss av moder natur som vårt träningsmark istället?

Du kommer aldrig bli utråkad

Ska du ut och springa? Variera rundan du tar. Sugen på någon annan form av träning? Träna på olika platser. Det som är så fantastiskt med den värld vi lever i är att det finns så många platser att upptäcka och det kan vi göra medan vi tränar! När du tränar utomhus så finns det alltid något att titta på som håller din hjärna alert!

Det minskar stress

Forskning har visat att träning utomhus minskar stress och hjälper till att utlösa serotonin som får dig på bra humör!

Du kan bränna mer kalorier

Eftersom du inte alltid vet vad för underlag som väntar dig (speciellt när du är ute och springer) så blir musklerna förvirrade vilket gör att kroppen jobbar hårdare och du bränner mer kalorier.

Det skapas D vitamin i kroppen

När solljus når din hud startar produktionen av D vitamin. D vitamin antas bekämpa olika sjukdomar, bland annat depression.

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *