Kvinnor har ju inte lika stora krav som män på livskvalitet

Härom dagen läste jag en ledare i Aftonbladet angående en ny forskning som visar på sambandet mellan p-piller och depression. Där diskuteras det hur kvinnor under 50 års tid har rapporterat depression som en biverkning från p-piller och att tjejer mellan 15-19 år som går på p-piller har 80% högre risk för depression än de tjejer som inte går på p-piller.

I p-pillrets begynnelse tittade forskarna på ett p-piller för män, men de förkastade tanken bland annat på grund av de allvarliga biverkningarna. Kvinnor ansågs kunna hantera biverkningar bättre, de hade inte samma höga krav på livskvalitet och var ofta tacksamma nog att slippa den ständiga rädslan för ofrivillig graviditet.”

Det är så tragiskt att läsa om det här. Jag går som många andra tjejer på p-piller och det har jag alltid fått rekommenderat att jag ska göra. Jag har säkert testat 7-8 olika sorter då jag antingen gått upp i vikt, fått humörsvängningar eller blivit totalt personlighetsförändrad av de. Men ändå fortsätter man och testar nya i hopp om att man ska hitta något som passar en själv. För sluta, det kan man ju inte!

Ett riktigt intressant ämne som tål att tänkas över. Ni kan läsa artikeln HÄR.

Hur resonerar ni kring det här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *