Det ingen vill erkänna om att starta eget

För er som inte redan vet det så har jag ju haft ett rätt turbulent år på både det personliga och professionella planet. Jag lämnar det personliga åt ett annat tillfälle och tänkte istället fokusera på resan jag gjort det senaste året på det professionella planet.

För lite mindre än ett år sedan var jag bosatt i Amsterdam där jag pluggade International Fashion & Management, jobbade för en creative agency och som creative director för ett klädmärke. Utöver detta hade jag och min faster Maria startat ett företag som heter Sport Without Limits nästan ett år tidigare som jag la mycket tid och kraft på. Med andra ord var det en jäkla massa att göra och jag älskade varenda sekund av det!

Det enda som tyngde mig var mina studier. Jag gjorde det jag behövde och det räckte rätt långt för mig men varje gång jag tänkte på skolan kände jag en sån ångest och jag ville egentligen bara strunta i att gå dit. Men sen var det dags att besluta var jag skulle göra mitt internship och efter att ha spenderat de senaste åren utomlands så ville jag åka hem till mitt kära Stockholm. Jag fick hjälp av Annika att få jobba här på Nouw under ett halvår vilket passade mig som handen i handsken!

På sidan av jobbet på Nouw så jobbade jag vidare på SWL och när tiden började närma sig att jag skulle åka tillbaka till Amsterdam så tog jag beslutet att helt enkelt strunta i det. Så, jag beslutade mig alltså för att stanna i Sverige och satsa helhjärtat på vårt företag. Något som jag hade drömt om ända sedan starten!

Som alla som startar företag tänker så trodde även jag att allt skulle lyfta och att jag typ skulle vara på framsidan av Forbes Magazine som ”Most powerful woman of the year” bara inom någon månad och så blev det ju såklart inte! Det har varit så tufft och det har varit tillfällen då man bara velat gräva ett litet hål i marken och krypa ner där för att aldrig komma upp igen. Det har varit så många gånger där man suttit och reflekterat över vad man gör för fel och varför det aldrig lyfter. Jag har alltid varit superpositiv och driven när det kommer till egna företag och projekt men när det tagit en sån tid så börjar man lätt tvivla.

I alla fall så började jag och Maria fila på hur vi kan utveckla företaget vi redan hade och kom då på att vi borde köra e-learning även för företagsmarknaden. Vi startade då LearnAmore och landade vårt första möte bara några dagar efter att hemsidan var klar och har nu signat ett uppdrag för ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och har fler projekt i sikte! Det jag ville säga med det här är att om man bestämt sig för att satsa på något får man inte ge upp! Man måste konstant tänka på nya sätt som både du och företaget kan utvecklas på. Folk har hela tiden sagt att den första affärsidén ni får kommer säkert inte vara likadan efter ett tag som den var i början och det är verkligen sant. Inte för att vi gett upp på SWL men nu har vi istället två företag som vi älskar att jobba med och som ger dagliga utmaningar.

Vår resa har verkligen bara börjat och det är det som är så fantastiskt med att ha något eget. Det är fyllt av risker men när man väl får belöning för kämpande så känns det verkligen fantastiskt! Så dagens visdomsord är verkligen att man aldrig ska ge upp på sina drömmar. Man vet inte hur många chanser i livet man får att göra det man älskar och då måste man kämpa för det!

Comments

  1. rosachica

    Så bra skrivet! Själv läser jag till sjuksköterska och har bara 1 år kvar. Men inom mig vet jag att jag alltid drömt om att starta eget. Dock kommer jag gå klart utbildningen, men tror inte detta är de jag kommer jobba med resten av livet. Så ditt inlägg inspirerar att man egentligen ska kämpa för de man brinner för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *