Är det coolt att vara busy?

Kanske dags att börja planera sin tid lite bättre i en kalender istället för att konstant klaga på att man inte har någon tid? 😉

På senaste tiden (okej det har vart så länge) har jag stött på så himla mycket människor som jobbar hela tiden, inte har tid för något annat, är sönderstressade etc. och skryter om det. När blev det egentligen coolt att vara arbetsnarkoman? Det finns nästan inget jag tycker är så oattraktivt som personer som ständigt skryter om hur upptagna dem är och hur hårt dem jobbar. Jag förstår helt enkelt inte vad som är så himla ballt med det. Förstår inte att man ens hinner få jobb gjort när man är så mån om att prata om det hela tiden.

För mig finns det inget viktigare än att kombinera jobb med att ha kul! Jag vill kunna njuta av livet till fullo samtidigt som jag jobbar med något jag älskar. Jag har själv märkt att under de tidpunkter i livet när jag pluggat samt haft flera jobb samtidigt så har allt berott på inställningen. Ibland kunde jag sitta och tänka på och snacka om hur mycket man hade att göra och då blev jag så stressad att jag knappt kunde andas! Sen var det de stunderna när jag hade exakt lika mycket att göra men jag valde att se det som något kul och göra allt så bra jag kunde och då blev man inte alls lika stressad. Det är så jag valt att leva idag. Att inte gå runt och ha ångest för att man har mycket att göra och framförallt att inte tro att jag själv är bättre än någon annan.

Stöter ni också på såna här människor och hur hanterar ni det? Jag är nyfiken!

Comments

 1. jessicaalsterblad

  Helt rätt inställning! Jag kände senast förra veckan att jag var så sönderstressad att jag konstant gick runt och mådde dåligt och var irriterad hela tiden, så valde då att bara lägga allt och sidan och åka iväg för att ladda om batterierna. Tror vi alla behöver bara stanna upp och tänka över hur vi mår och vad vi kan göra för att må bättre. Så håller med dig helt och hållet med att det ska vara kul att jobba och att man ska leva livet till fullo!

 2. paulajacobsson

  Det är jättevanligt att människor är sådana, stöter på dem hela tiden. Och ibland är man nog en själv. Men försöker mest då att bara föregå med gott exempel. När de berättar om hur länge de satt uppe i natt så svarar jag med om hur bra det var på tv igår och hur skönt det var att sova de timmar jag behöver per natt 😉

 3. fridasfriday

  Jag råkar ut för det hela tiden! Det lustiga är att jag är universitetsstudent och vi har ALLA i klassen lika mycket att göra, men vissa ser till att klaga konstant på hur de inte har tid med annat. Det är kanske inte det folk vill höra, men ja, som du säger – planering är nyckeln till det hela. Jag förstår heller inte hetsen som finns med att "upptagnast och mest sönderjobbad vinner". Jag ser istället upp till de som har bra relationer och lyckas spendera mycket tid med nära och kära. DET är något jag tycker är mer ballt än jobb 😉

 4. trendeneur

  Ja verkligen! Man får inte låta yttre omständigheter ha så mycket makt över en att man mår dåligt! Det är bara att släppa taget och acceptera att man gör allt så bra man kan!

 5. trendeneur

  Du har helt rätt! Relationer och att må bra över huvud taget går före allt sådant där. Tycker faktiskt mest att det visar att personen inte kan planera sin tid när de skryter om att de vart uppe hela natten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *